Bel mij terug
Home › FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

Welke informatie is er benodigd voor een financial lease aanvraag?

Afhankelijk van het onderpand en aanbetaling kan dit verschillen. Voor een snelle afwikkeling van de aanvraag raden wij aan om de meest recente jaarcijfers (2016/2015) mee te sturen.

 

Waarom hebben jullie zo weinig informatie nodig?
De reden dat wij zo weinig informatie nodig hebben voor een aanvraag is omdat wij een andere werkwijze hanteren. Ons doel is het de klant zo makkelijk mogelijk maken en ontzorgen. Bij de bank moet je alles zelf aanleveren, wij vragen alles voor jou op, hierdoor hoef je zelf minder te doen.

 

Wat is de zekerheid voor de bank bij Financial Lease?
De zekerheid die wij hebben is het voertuig. Deze vormt voor ons een onderpand. Wanneer je in financiële moeilijkheden komt en niet meer aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, verhalen wij dit op het voertuig. Hierdoor heb jij en hebben wij allebei zekerheid.

 

Kan ik vervroegd aflossen?
Ja natuurlijk je kan vervroegd aflossen. Tussentijds aflossen is nooit een probleem, wel dient dit in meervoud van de maandelijkse termijnen over te maken.

Wat gebeurt er als ik een BKR-codering heb?
Een BKR-codering uit het verleden hoeft geen probleem te zijn, als het maar is opgelost. Bij een nog lopende codering kunnen wij de mogelijkheden per situatie beoordelen.

Kan ik een Financial Lease afsluiten met een negatieve BKR codering?
Voor ondernemers met een eenmanszaak en VOF met een negatieve BKR codering hebben wij als Orange Financial Lease ook mogelijkheden. Deze zijn echter wel beperkt.


Kan ik een aanbetaling doen of mag ik aanbetalen?
U kunt aanbetalen zoveel u wilt. Indien het een BTW- voertuig betreft dient u de aanbetaling naast  de BTW te doen. Het maandelijkse lease bedrag zal dan nog lager worden. Met aanbedtaling bent u dus nog goedkoper uit!

 

Kan ik mijn huidige auto inruilen?
Natuurlijk mag je je auto inruilen. De leverancier kan dan de auto taxeren en hiermee is het mogelijk om het leasebedrag te verlagen. De inruilprijs kan als een extra aanbetaling dienen.

 

Wat is een slottermijn?
Een slottermijn is het laatste termijn. Dit bedrag is altijd hoger dan het maandbedrag. U kunt ervoor kiezen de auto dan weer in te ruilen. De restwaarde van de auto zal ongeveer evenveel zijn als de slottermijn. Hierdoor kunt u er ook voor kiezen om de auto in te ruilen en weer een nieuw contract aan te gaan. U betaalt de slottermijn dan niet. Ook kunt u ervoor kiezen de auto in te leveren, zodat u, aan de hand van de waarde op dat moment, helemaal geen slottermijn hoeft te betalen. Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is het bedrag dat nog openstaat aan het einde van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. De slottermijn dient u samen met uw laatste maandtermijn te voldoen. Dit bedrag is bij aanvraag van uw financial lease naar wens aan te passen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische waarde van het geleasede object na afloop van uw lease contract.

 

 Is de rente fiscaal aftrekbaar?
De rente is inderdaad fiscaal aftrekbaar. De investeringsaftrek is 28% van de rente.

Staat de rente en mijn maandtermijn vast?

Ja, gedurende de gehele looptijd staat zowel de rente als de maandtermijn vast. Wel zo fijn, want zo weet u exact waar u aan toe bent.

 

Wanneer ben ik eigenaar van de auto?
U bent eigenaar vanaf het moment dat u de eerste termijn heeft betaald. De auto staat ook debet bij u op de bedrijfsbalans en de financiering credit ertegenover.

 

Mag er ook reclame op de auto?
Omdat u economisch eigenaar bent van de auto, mag u de auto zo veel bestikkeren als u wilt.

 

Wat zijn de voordelen van Financial Lease?
Als u kiest voor Financial Lease betaalt u een vast bedrag per maand. Hierdoor weet u wat u per maand kwijt bent. Ook hoeft u in het begin niet meteen een groot bedrag te betalen en houdt u uw financiën op orde.

Juist voor starters is Financial Lease de beste methode om een (bedrijfs)wagen aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met financial Lease heeft u het voordeel dat u niet nog meer grote bedragen in een keer hoeft te betalen.

 

Kan ik als startende ondernemer ook gebruikmaken van Financial Lease?
Juist voor starters is Financial Lease de beste methode om een (bedrijfs)wagen aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met financial Lease heeft u het voordeel dat u niet nog meer grote bedragen in een keer hoeft te betalen.

Zelfs als uw onderneming nog niet is ingeschreven in het kamer van koophandel register, maar u wel al een startdatum in het vooruitzicht heeft met een onderbouwd businessplan kunnen wij u van dienst zijn. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden.

 

Is Financial Lease ook geschikt voor ZZP'ers?
Voor ZZP´ers is Financial Lease een uitkomst. Het komt eigenlijk nooit uit om grote uitgaven te doen. Met Financial Lease spreidt u uw uitgaven en weet u wat u betaalt. Zo houdt u uw financiën onder controle.

 

Waarom moet ik BTW betalen? En kan ik dit terugvorderen?
De BTW krijgt u bij uw eerste aangifte weer terug, U schiet dit als het ware voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.


Waarom kan ik alleen 100% leasen van het exclusief BTW waarde van het voertuig?
Dit heeft te maken met het feit dat u als zelfstandige ondernemer de BTW van uw zakelijke uitgaven kunt terugvorderen. Aangezien het voertuig een zakelijke aankoop betreft, kan de BTW niet worden geleased. Deze kunt u echter aan het einde van het kwartaal (of jaar) terugvorderen.

Heb je verdere vragen die nog niet beantwoord zijn, neem gerust contact op. Wij staan u graag te woord.

Betaal ik ook BTW over het maandbedrag?
Nee, u voldoet de BTW direct bij aanschaf van de auto, u krijgt dan het volledige bedrag terug bij de eerste aangifte. Omdat u dan de BTW al heeft betaald, zit er geen BTW meer op het maandbedrag.

 

Zit bij de prijs ook de wegenbelasting en verzekering in?
Nee, Financial Lease is een kale leasevorm. Zo kunt u zelf uw verzekering zo voordelig mogelijk regelen en wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met uw schadevrije jaren.
De houderschapsbelasting komt ook voor uw eigen rekening.

 

Waarom zou ik via Orange Financial Lease een voordelige lease afsluiten?

Dat zou heel verstandig zijn, vele klanten zijn u al voorgegaan. Wij zijn een van Nederlands grootste onafhankelijke intermediairs die financial lease constructies aanbieden. Hierdoor hebben wij samenwerkingen met een groot aantal banken en kredietmaatschappijen, en hebben daarnaast bijzonder gunstige tarieven bij deze partijen weten te verkrijgen. Dit resulteert voor u altijd in het voordeligste financial lease voorstel. De nauwe samenwerking met de banken vanwege jarenlange ervaring op het gebied van financial lease, leidt ertoe dat we u als ondernemer kunnen voorzien van een financial lease op maat.

Omdat Orange Financial Lease geen autobedrijf is, kunnen wij wèl onafhankelijk handelen bij het aanvragen van uw financial lease. Vanuit onze positie zijn wij in staat u het meest gunstige tarief aan te bieden , waarbij we graag met u meedenken over de aanschaf van een bedrijfsvoertuig.

Naast dit onafhankelijke karakter en de scherpe tarieven die geboden kunnen worden, hechten wij veel waarde aan het credo: tijd is geld. Om deze reden trachten wij ernaar u binnen 1 werkdag te voorzien van een offerte, en kan u via ons al binnen 3 dagen rijden in uw nieuwe zakelijke auto.


Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een Financial Lease aan te vragen?

Om een auto te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan in het Handelsregister (K.V.K.), en dient u woonachtig te zijn in Nederland.

 

Kan ik als particulier gebruik maken van financial lease?
Nee, financial lease is een zakelijk product, wij bedienen uitsluitend de zakelijke markt (B2B).


Waarom zijn jullie de voordeligste?

Als financial lease specialist hebben wij voor een minder vaak voorkomende werkwijze gekozen.

Wij willen zoveel mogelijk online, telefonisch en per e-mail regelen, op deze manier kunnen wij op de kantoor- en personeelskosten besparen. Deze besparingen rekenen wij door naar u, waardoor u een zo voordelig mogelijke offerte van ons ontvangt.

 

Hoe snel na de aanvraag weet ik of financial lease mogelijk is?

Veelal binnen 24 kunnen wij u het leaseakkoord doorgeven. Wij informeren u direct indien er meer bekend is over uw aanvraag.

 

Binnen welke termijn kan het leasecontract en de betaling worden afgewikkeld?

Indien er een akkoord op uw leaseaanvraag is gegeven, kan de afwikkeling al binnen 2 dagen na het akkoord compleet zijn afgewikkeld. In de praktijk maken wij het mee dat klanten al binnen 3 dagen in hun nieuwe auto rijden.
 

Heb je verdere vragen die nog niet beantwoord zijn, neem gerust contact op. Wij staan je graag te woord.

 


Meer informatie? U kunt ons bereiken via e-mail, telefonisch 085 - 48 48 150 of klik hier voor vedere informatie.