Bel mij terug
Home › Renteaftrek

Renteaftrek

Wat is renteaftrek?

U kunt als ondernemer financieel voordeel behalen met een aantal investeringsregelingen. Er zijn 3 soorten investeringsaftrek, en er is de VAMIL-regeling. Iedere ondernemer in Nederland die belastingplichtig is voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, kan deze regelingen gebruiken. Soms moet u investeringsaftrek terugbetalen, via de desinvesteringsbijtelling

U wilt economisch eigenaar worden van de auto? Kies dan voor Financial Lease. Hiermee profiteert u van diverse financiële voordelen, zoals de fiscaal aftrekbare rente- en afschrijvingskosten. Wat zijn de 5 belangrijkste voordelen van financial lease? We hebben ze voor u als ondernemer op een rijtje gezet:

1. De auto is uw eigendom
In tegenstelling tot operational lease waarbij de leasemaatschappij de juridische eigenaar is van de leaseauto, is bij financial lease de leaserijder economisch eigenaar.

2. Investerings- en renteaftrek
In Nederland is het toegestaan het totale bedrag aan rente dat betaald wordt, op basis van een financial leaseovereenkomst, van de winst af te trekken, dit is de renteaftrek financial lease. De investeringsaftrek is een bedrag dat u kunt aftrekken van de winst als u hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Door de investeringsaftrek wordt uw winst lager en betaalt u dus minder belasting

3. BTW over aanschaftijd direct terug vorderen
In de wetgeving over BTW wordt financial lease gezien als een levering. Het bedrag aan BTW kan in één keer worden teruggevorderd.

4. Investeren zonder liquiditeitsverlies
Een onderneming beschikt direct over de leaseauto, maar betaalt een afgesproken aantal vaste termijnbedragen. Doordat u bij financial lease geen gebruik hoeft te maken van uw eigen financiële middelen behoudt u uw liquiditeit. U heeft dus als ondernemer alle ruimte om te ondernemen!

 

5. Vaste leasetermijnen
U least tegen vaste maandlasten voor een afgesproken vaste periode. Hierdoor weet u van te voren precies welke kosten u kunt verwachten.

 

Meer informatie? U kunt ons bereiken via e-mail, telefonisch 085 - 48 48 150 of klik hier voor vedere informatie.